söndag 6 mars 2016

Händelser Mars 2016

Händelser Mars 2016

Hur många Misshandlingar 
var det under mars månad 2016?
Det kan man se här

Uppdaterad den 8 mars 2016 kl 15,40

Från den 1 Mars till idag den 8 mars under 7 dygn

Bränder      15st                            Blir 782 bränder per år
Våldtäkter   7st                             Blir 365 Våldtäckter per år
Skottlossningar  1st                      Blir 52 skottlossningar per år
Skadegörelser    14st                     Blir 730 Skadegörelser per år
Mord                  6st                        Blir 365 mord per år
Överfall              2st                        Blir 104 Överfall per år
Bråk på asylboenden  2st              Blir 104 Bråk på asylboende
RÅN                  32st           Blir 1668 Rån på ett år
Misshandelsbrott 34 st  Blir 1772 Misshandlingar pr år
Stöld och inbrott    28st         Blir 1464 Stölder och inbrott pr år


Händelserna under 7 dygn

2016-03-08 14:32, Rån, Falun
I fredags, den 4 mars, vid 18.15 tiden blev en man utsatt för ett försök till rån på Åhlénsparkeringen i centrala Falun. Mannen hade uträttat ärenden och återvänt till sin bil på parkeringshusets övre plan, i nivå med Åsgatan, då det plötsligt kom fram två män/ pojkar varav den ene riktar vad målsäganden uppfattar som ett pistolliknande föremål.
Den ene gärningsmannen säger: ”Hit med pengarna”. Målsäganden uppfattar situationen inledningsvis mer som ett busstreck än ett allvarligt menat rån varför han irriterat säger emot pojkarna. Mannen uppfattar metalliska ljud som efter ett klickande vapen innan de två ynglingarna väljer att snabbt lämna platsen via trappan ner mot busstationen vid Knutpunkten.
Ungefär vid samma tidpunkt har samtal kommit in till polisens ledningscentral om ett ungdomsgäng som stökar vid Knutpunkten med stenkastning, och där en grabb påstås hålla i vad som ser ut som en pistol.
Mannen som utsätts för rånförsöket beskriver gärningsmännen som två yngre män, ca 170-180 cm långa. Båda var klädda i jackor och kepsar, och båda uppges vara ”mörkhyade”
Vi tror att det kan finnas fler människor som gjort iakttagelser av dessa två personer vid Knutpunkten den aktuella tiden, då det var en hel del människor i rörelse där.
Ingen information är oviktig för oss, så ring 114 14 och berätta vad du sett eller hört.
Frågor från journalister kan besvaras av förunderökningsledaren lars Nordanbro, 010-567 22 35
Organisation. Polisen Dalarna

2016-03-08 14:11, Stöld/inbrott, Ale
I Gunnetorp har ett inbrott upptäckts. Ett fönster har krossats till bostaden och okänd person har sökt igenom hela huset. I nuläget oklart vad som stulits. Polis på väg för platsundersökning.
Organisation. Polisen Västra Götaland

2016-03-08 12:56, Våld/hot mot tjänsteman, Västerås
Man gripen misstänkt för försök till våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Polis blev larmade till Migrationsverkets reception i Västerås med anledning av att en man uppträdde hotfullt. Mannen skall ha fått ett negativt beslut i en fråga och då blivit upprörd.
Mannen blev tillsagd att lämna byggnaden vilket han vägrade. Med anledning av detta tillkallades en ordningsvakt. I samband med att ordnigsvakten skall leda ut mannen rycker mannen åt sig armen och försöker sedan slå mot ordningsvakten. Ordningsvakten blir inte träffad av slaget och situationen lugnar sedan ner sig.
Mannen skall därefter ha uttalat hot mot ordningvakten genom att säga att han skall döda honom. Mannen som är i 20år åldern är gripen och nu misstänkt för försök till våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman samt våldsamt motstånd. Mannen kommer att förhörs under eftermiddagen.
Organisation. Polisen Västmanland

2016-03-08 12:51, Övrigt, Malmö
Misstänkt våldsbrott, Falkenbergsgatan, malmö.
Samtal inkommer till polisens ledningscentral via SOS med uppgifter/iakttagelser från en adress på Falkenbergsgatan som gör att polis skickas till adressen. På adressen uppkommer misstanke att det skett ett grovt våldsbrott. Tekniker beställs till platsen och den spärras av.
Organisation. Polisen Skåne

2016-03-08 12:38, Stöld/inbrott, Karlstad
Ett vittne ser hur tre storväxta män bryter upp en lägenhetsdörr vid Norra Strandgatan i Karlstad.
Gärningsmännen springer från platsen. Om något är stulet är okänt.
Organisation. Polisen Värmland

2016-03-08 12:38, Knivlagen, Huddinge
Minderårig pojk greps av ordningsvakt på tingrätten. Polisen har varit i tingsrätten och identifierat den minderåriga pojk som greps misstänkt för brott mot knivlagen av ordningsvakt.
Polisen har tagit kniven i beslag samt sett till att pojken och ena vårdnadshavaren sammanfördes. Hon fick även information om vad som hade hänt.
Läs mer här om unga som begår brott.
Organisation. Polisen Stockholms län. Syd

2016-03-08 11:53, Misshandel, Sävsjö
Man gripen
En man har gripits misstänkt för misshandel av sin hustru. Misshandel har skett på ett boende i kommunen. Jag är ännu ingen information om kvinnans skador eller ålder på de inblandade. Kommer att uppdatera händelsen.
Uppdatering: Både den gripne mannen och hustrun som blivit misshandlad är i 25 årsåldern.
Han har slagit henne i ansiktet. Hon har inte behövt uppsöka läkare.
Organisation. Polisen Jönköpings län. kommunikationsenheten

2016-03-08 11:12, Brand, Falkenberg
Hjortbergsskolan, Ljungholmsvägen. Brinner på taket och räddningstjänsten är på plats.
Någon okänd har varit uppe på taket under natten och klippt av kablarna till brandlarmet. Därefter han man anlagt en mindre brand under takluckan. Som tur är självsläcker branden. Räddningstjänst är kvar och samverkar med skolans ledning. Polisen är också på plats:
Uppdatering kl 12:30. Anmälan skadegörelse, olaga intrång och allmän farlig vårdslöshet och teknisk brottsplatsundersökning  och spårsäkrning pågår. ( ej mordbrand )
Organisation. Polisen Halland

2016-03-08 10:55, Stöld/inbrott, Orust
På Bäckvägen har det varit inbrott i en villa. Man har precis kommit hem från en resa och upptäcker då att någon obehörig har varit inne i huset. Tjuven har tagit sig in via ett badrumsfönster för att sedan sökt igenom alla dess utrymmen, oklart vad som saknas i skrivande stund. En patrull kommer att ta sig till platsen för att ta uppgifter för en anmälan samt söka efter spår.
Organisation. Polisen Västra Götaland

2016-03-08 10:40, Stöld/inbrott, Filipstad
En herrgård vid Storbrohyttan har haft inbrott någon gång under de senaste veckorna. Familjen som varit bortresta en tid finner att det varit inbrott i herrgården. Guld, silver, myntsamlingar och kontanter har stulits. Man finner även att ett golv är uppbrutet.
Organisation. Polisen Värmland

2016-03-08 10:05, Larm Överfall, Stockholm
Taxichaufför sett ett vapenliknande föremål i Västertorp. Taxichaufför aktiverade överfallslarmet efter att ha sett ett vapenliknande föremål hos den man som åkt i taxin. Mannen var inte kvar i taxin när polisen kom till platsen utan hade gått in i ett flerfamiljshus. Polisen kontrollerar en man som kommit ut från en lägenhet i det aktuella flerfamiljshuset. Polisen söker även efter det vapenliknade föremål som taxichauffören sett. 
Organisation. Polisen Stockholms län. Syd

2016-03-08 09:23, Olaga hot, Stockholm
Man gripen för att ha hotat receptionspersonal. Polisen grep den man som hade hotat receptionspersonalen på ett företag på Kammargatan.
Organisation. Polisen Stockholms län. City

2016-03-08 08:35, Inbrott, Linköping
Inbrott i föreningslokal, Ljungsbro. 07.09 larmade en anmälare om att en uppbruten dörr upptäckts på Evastigen 6. Anmälaren tyckte sig höra ljud inifrån den aktuella lokalen. Två polispatruller beordrades till adressen. Efter att de sökt genom lokalen och inte påträffat någon därinne påbörjades en utredning om inbrott. Det är ännu inte helt klarlagt vad som kan ha tillgripits, men en skrivare har påträffats liggande utanför och den är medtagen till polisen för spårsäkring. Polisen har också gjort en platsundersökning och säkrat en del spår.
Organisation. Polisen Östergötland. Kommunikationsavdelningen

2016-03-08 08:15, Misshandel, Stockholm
Samtal om att en man slår en annan man på Selmedalsvägen. Samtal kom in om att två män misshandlade varandra ute på Selmedalsvägen. Eventuellt kan misshandeln börjat inne i en lägenhet i närheten. Poliserna som är på plats pratar med två män för att ta reda på mer om vad som har hänt.
Uppdatering klockan 09:21
Polisen som har varit på plats har tagit med tre personer till stationen för fortsatt utredning angående narkotika brott eget bruk. En av dessa är även misstänkt för misshandel.  
Organisation. Polisen Stockholms län. Syd

2016-03-08 08:10, Kontroll person/fordon, Stockholm
Samtal om att det hängde ett föremål från gångvägen vid Katarina hissen. Polisen har konstaterat att det föremålet som hängde från gångvägen som går vid Katarina hissen och över Katarinavägen var kött invirat i hönsnät detta var även indränkt i färg. Polisen är kvar på platsen och dit kommer även gatukontorets personal komma.
Uppdatering klockan 11:31
Polisen har tagit föremålet i beslag och skrivet en anmälan angående förargelseväckande beteende då föremålet kan ha satts upp i syfte att väcka anstöt. Anmälan handlar även om skadegörelse då det även fanns skrivet "Vad är liv" på gångbron över Katarinavägen. Detta sätter patrullen i samband med det upphängda föremlået.
Organisation. Polisen Stockholms län. City

2016-03-08 06:47, Misshandel, Huddinge
Kvinna bett förbipasserande i Skogås att kontakta polisen. Hen som ringde till polisen hade sett en man slita i håret på en kvinna på Studievägen i Skogås. Kvinnan hade satt sig ner och bett att någon kontaktade polisen. Poliserna som kom till platsen pratade med kvinnan och fick veta att hon varit utsatt för misshandel av två män samt blivit hotad av en tredje man inne i en lägenhet. De tre männen är gripna. 
Organisation. Polisen Stockholms län. Syd

2016-03-08 06:23, Stöld, Järfälla
Två gärningspersoner misstänkta för stöld ur förrådsutrymmen på Kvarnvägen. Polisen har identifierat de två personerna som är  misstänkta för att ha stulit saker ur ett eller flera förrådsutrymmen på Kvarnvägen i Järfälla. En del av det gods som personerna stal kunde polisen lämnade tillbaka på plats. Det som inte gick att reda på plats vem sakerna tillhörde tog polisen med så att utredningspersonalen får ta reda på vems det är.
Organisation. Polisen Stockholms län. Nord

2016-03-08 05:56, Sammanfattning dygn, Värmland
SAMMANFATTNING AV DYGNET: 87 Händelserapporter.
En kvinna rånad av okända gärningsmän.
En man anhållen för misshandel.
07.00  PERSONRÅN, SÄFFLE. En kvinna var på väg till jobbet. Hon stötte ihop med två för henne okända män. Männen knuffade omkull kvinnan och hotade henne till livet om hon inte lämnade ifrån sig handväskan.
14.43  TRAFIKOLYCKA ÖSTRA INFARTEN, KARLSTAD. En bil blir påkörd bakifrån när denna ska göra en vänstersväng. Tre personer till Centralsjukhuset för kontroll, ingen allvarligt skadad.
17.42  MISSHANDEL, KARLSTAD. En 38 årig man blir nerslagen bakifrån och en 42 årig man grips misstänkt för misshandeln. Mannen anhållen av åklagare.
20.09  STÖLD, EDA-ÅRJÄNG. Vid en husrannsakan i Årjäng anträffas gods som man misstänker kommer från stölder i Eda kommun. En person hämtad till förhör. Fri efter förhör.
03.31  TRAFIKOLYCKA PERSONSKADA LV 631 SKILLINGSFORS,EDA.Singelolycka. Bilen kört in i ett träd. Föraren avförd i ambulans till Arvika sjukhus.
 Källa: www.polisen.se/varmland
Organisation. Polisen Värmland

2016-03-08 05:25, Sammanfattning natt, Jönköpings län
Inga frihetsberövande under natten. I övrigt en lugn natt. Huskvarna.
04.28, Brand, Brand på balkong. Tredje våning. Två personer i lägenheten. Inga personskador. När räddningstjänsten kom till platsen var det rökutveckling och glöd. Patrullen upprättar anmälan om allmän farlig vårdslöshet.
Organisation. Polisen Jönköpings län. LKC

2016-03-08 04:32, Olaga intrång/hemfridsbrott, Huddinge
Den man som tog sin in på inhängnat område identiferades av polis. Polisen identifierade den man som uppmärksammades av väktare på ett inhängnat område på Lännavägen. Väktaren såg till att mannen inte kunde lämna området tills polisen kom till platsen. Mannen är identifierad och han misstänks även för stöld av lastpallar, dessa är återlämnade till ägaren.
Organisation. Polisen Stockholms län. Syd

2016-03-08 03:56, Rån, Danderyd
Väktare kom i kontakt med en man som blivit rånad på en buss. Väktare tog kontakt med den man som knackade på fönsterna i en av byggnaden på Gröna vägen. Mannen berättade att han blivit hotad att lämna ifrån sig halsband och plånbok av en man på en buss. Polisen tog upp en anmälan angående rån. 
Organisation. Polisen Stockholms län. Nord

2016-03-08 03:47, Stöld, försök, Södertälje
Försök till stöld ur en lastbil som stod på inhängnat område på Sydhamnsvägen. Polisen har sökt efter de okända gärningspersoner som försökt stjäla ur ett parkerat lastbilssläp. Gärningspersonerna eftersöktes bland annat med hundpatrull.
Organisation. Polisen Stockholms län. Syd

2016-03-08 03:40, Stöld/inbrott, Gävle
Stöld genom inbrott i en företagslokal på Lötängsgatan. Polisen har varit på platsen och genomfört en brottsplatsundersökning. För närvarande oklart vad som tillgripits.
Organisation. Polisen Gävleborg

2016-03-08 03:20, Skadegörelse, Östersund
Skadegörelse på busskur, Frösön. Polis fick åka på en skadegörelse på Frösön, där man sett att glasrutorna på en busskur var krossade och att det fanns blodspår på glaset. på plats kunde polisen konstatera att det inte var blod utan glaset var rött. Anmälan om skadegörelse är upprättad.
Organisation. Polisen Jämtland

2016-03-08 02:35, Bråk, Härjedalen
Bråk i Funäsdalen. Polis larmades till en adress i Funäsdalen där det uppstått bråk mellan några personer. Ambulans tillkallades dessutom då en ung kvinna enligt uppgift var så berusad att hon var okontaktbar. När polis kom på plats hade situationen lugnat ned sig, och en anmälan om ofredande har upprättats. Den berusade kvinnan var inte så illa däran att ambulanspersonalen behövde hjälpa henne.
Organisation. Polisen Jämtland

2016-03-08 01:37, Våld/hot mot tjänsteman, Huddinge
Väktare hotad av en man med ett pistolliknande föremål i Högmoraområdet. Väktare uppmärksammade en personbil med två personer i, väktare följde efter fordonet. På Västergårdsvägen stannade fordonet och passageraren klev ut och pekade mot väktaren och hans fordon. Väktaren uppfattade att personen som pekade mot honom hade ett pistoliknade föremål i handen. Väktaren backade en bit samt följde efter fordonet på avstånd, sista stället väktaren såg den aktuella fordonet var på Svarviksvägen. Polisen har sökt efter fordonet samt pratat med väktaren om händelsen som rubriceras hot mot tjänsteman.
Organisation. Polisen Stockholms län. Syd

2016-03-08 00:47, Stöld, försök, Huddinge
Okända gärningspersoner krossat ruta till en företagsbyggnad i Länna. Personer såg hur två gärningspersoner tog sönder en ruta till företaget på Svararvägen. När gärningspersonerna uppmärksammade att de var iakttagna sprang de från platsen. Polisen sökte efter gärningspersonerna med hjälp av hundpatrull.
Organisation. Polisen Stockholms län. Syd

2016-03-08 00:25, Rån, Malmö
Taxichaufför rånad vid Nydalatorget. En taxichaufför har blivit rånad av två personer vid Nydalatorget i Malmö efter att ha åkt med chauffören från Stortorget. Gärningsmännen hotade att skjuta honom och fick ett föremål tryckt mot ansiktet. Gärningsmännen beskrivs som två män i 20 års åldern och var korta till växten. En av männen hade en baseboll keps och blå täckjacka.
Vid rånet stals chaufförens plånbok.
Organisation. Polisen Skåne

2016-03-08 00:23, Våldtäkt, försök, Malmö
Man gripen för försök till våldtäkt. En kvinna har blivit utsatt för försök till våldtäkt vid G:a Sofielundsskolan i Malmö. Mannen försökte även tillgripa hennes mobiltelefon men lyckades inte med detta. Kvinnan lyckades larma polisen via 112 och mannen kunde gripas av polis strax efter vid en lokal på Norra Grängesbergsgatan. Mannen som greps är i 30 års åldern och är nu misstänkt för försök till våldtäkt och försök till rån.
Organisation. Polisen Skåne

2016-03-08 00:10, Skadegörelse, Järfälla
Bod i närheten av en fotbollsplan i Viksjö förstörd genom brand. Räddningstjänsten har släckte branden i en bod som stod i närheten av en fotbollsplan på Fastebolvägen i Viksjö.
Boden är total förstörd och polisen skriver anmälan angående skadegörelse genom brand.
Organisation. Polisen Stockholms län. Nord

2016-03-07 23:25, Stöld, Västerås
Cykel, kniv och misstänkt dopingpreparat i beslag. Samtal inkom till polisen om att två killar släpade iväg en cykel ifrån Tråddragargatan. Polis skickades mot adressen. Man träffade snabbt på två killar på en cykel och signalementet på likväl cykel som killar stämde överens med anmälarens uppgifter.
En 41-årig man misstänks för stöld alternativt häleri av cykeln samt brott mot knivlagen eftersom han bar kniv på allmän plats. Den andra personen, en 25-årig man, misstänks för innehav av dopingpreparat som påträffades i samband med kontrollen av de båda.
Organisation. Polisen Västmanland

2016-03-07 23:11, Inbrott, Helsingborg
Inbrott i förskola, Tryckerigatan. Ett inbrott upptäcks i en förskola på Trycerigatan där någon brutit upp ett fönster. Det är inledningsvis okänt vad som tillgripits.
Organisation. Polisen Skåne

2016-03-07 22:57, Sammanfattning dag, Västerbotten
Sammanfattning av händelser under nattpasset 7-8 mars 2016
UMEÅ INBROTT KL 2254
Vittne ringde till polisen och uppgav att det smög två personer på en inhängnad byggarbetsplats. Polispatrull skickad till byggarbetsplatsen. Inne på området kunde patrullen konstatera att någon hade varit inne i en container samt att ett förrådstält var uppskuret. Oklart om något har blivit stulet.
UMEÅ SKADEGÖRELSE KL 0450
Larm om att ett ungdomsgäng idkar skadegörelse i bostadsområdet Ålidhem, bland annat har en fönsterruta till en lägenhet blivit krossad, en fastubro sönderslagen samt skadegörelse på en moped. Polispatruller letar efter ungdomarna i området.
Organisation. Polisen Västerbotten

2016-03-07 22:14, Skadegörelse, Ljusdal
Ett vittne larmade polisen efter att det hörts höga ljud från Löjtnantsgatan där det står flertalet bilar uppställda. Polisen har upprättat en anmälan gällande skadegörelse. En bil har fått frontdelar sönderslagna samt har ketchup sprutats inne i kupén över instrumentbrädan.
Organisation. Polisen Gävleborg

2016-03-07 22:08, Detonation, Järfälla
Kallhäll. Boende hört en kraftig smäll och sett vit rök. Räddningstjänsten har fått flera samtal om en kraftig smäll och synlig rök från ett industriområde. Flera enheter från både rtj och polis är på väg för att lokalisera vart smällen kommit ifrån.
Kl 22:20 Patruller är på plats med räddningstjänsten men inget är ännu påträffat som förklarar smällen.
Kl 22:35. Räddningstjänsten har kontrollerat det område där vittnet sett rökpelaren, men de har inte påträffat något som förklarar smällen. De avslutar insatsen.
Organisation. Polisen Stockholms län. Nord

2016-03-07 21:16, Försvunnen person, Kalmar
Polisen söker efter försvunnen, Sandås.
Polisen söker efter en 75-årig kvinna som saknas från hemmet, i södra delarna av Kalmar, sedan någon gång på eftermiddagen i dag. Kvinnan är troligtvis iklädd en svart och vit fiskbensmönstrad halvlång kappa och går eventuellt med rollator. Hon är 157 centimeter lång, har smal kroppsbyggnad och mörkt krusigt hår. Kvinnan har en sjukdomsbild som gör att hon kan uppträda förvirrat. Polisen tar emot eventuella iakttagelser och information på telefonnummer114 14.
Uppdatering: Vid midnatt anträffas kvinnan vid god vigör och sökinsatsen avslutas.
Organisation. Polisen Kalmar län

2016-03-07 20:36, Bråk, Stockholm
Medborgarplatsen. Flera personer bråkar. Flera personer uppger att 5-7 personer slåss på torget vid hockeyrinken, oklart varför. Ett vittne säger sig ha sett en kniv hos någon av de inblandade.
Första patrull är snabbt på plats och uppger att bråket lugnat ned sig och att ingen verkar vara skadad. De utreder vidare.
Uppdatering kl 20:54
Ingen av de inblandade är skadad. Två personer är omhändertagna enligt LOB och de övriga avlägsnas från platsen.
Organisation. Polisen Stoc

2016-03-07 20:22, Våldtäkt, försök, Göteborg
En kvinna uppger att hon blivit utsatt för ett försök till våldtäkt i Bergsjön. Kvinnan uppger att hon åkt spårvagn mot Bersjön och stiger av vid hållplats Galileis gata. På vägen upp mot Keplers gata så blir hon överfallen/nerdragen av en man. Kvinnan känner igen mannen från spårvagnen i samband med överfallet. Kvinnan lyckas dock freda sig och slår sig fri. Gärningsmannen springer då från platsen via en cykelbana mot Astronomgatan. Brottsplatsen var i höjd med Keplersgata 65.
Kvinnan har inga kända fysiska skador.
Kvinnan beskriver mannen som följer:
Man, ca 16-17 år, ca 170 cm lång, mediär kroppsbyggnad, mörkhyad med liten mustasch. Iklädd svart jacka, troligen en blå kofta alt luvtröja under jackan. 
Gärningsmannen befann sig på spårvagen före händelsen tillsammans med två personer som gick av på tidigare hållplatser, Runstavsgatan och Allahelgonakyrkan. Polisen genomför en insats i området för att söka efter gärningsmannen. Ännu har ingen gripits. En förundersökning har inletts med rubricering försök till våldtäkt. Har någon sett eller kan lämna uppgifter kring händelsen/gärningsmannen, ring 114 14.
Organisation. Polisen Västra Götaland

2016-03-07 19:43, Kontroll person/fordon, Nacka
Orminge. Två personer bryter upp ett kassaskrin. Anmälaren ser två män som sitter på en parkbänk och bryter på ett kassaskrin.
Uppdatering den 8 mars. Männen och kassaskrinet var inte kvar när polisen kom dit.
Organisation. Polisen Stockholms län. Syd

2016-03-07 19:32, Skadegörelse, Vallentuna
Bällsta. Två personer uppe på taket till en skola. Anmälaren tror att de båda personerna sprayar/klottrar på taket. Patrullen har konstaterat skadegörelse genom klotter men att gärningspersonerna hunnit lämna.
Organisation. Polisen Stockholms län. Nord

2016-03-07 19:18, Rån, försök, Västerås
Försök till personrån. På Björskogsgatan har en 19-årig man varit utsatt för ett rånförsök. Han har i samband med detta blivit knivstucken. Han är inte allvarligt skadad men finns på Centrallasarettet i Västerås för vård. Gärningsmannen har inte kommit över något gods. Han försvann springande från platsen.
Organisation. Polisen Västmanland

2016-03-07 19:04, Larm Överfall, Stockholm
Kungsholmen. Larm från väktare i Lindhagensgallerian. En väktare har tryckt på sitt  bärbara larm.
Det visar sig att en person börjat bråka och då väktaren ingrep uppstod tumult. Nu har väktaren fått hjälp av kollegor och den bråkige personen är belagd med handfängsel.
Organisation. Polisen Stockholms län. City

2016-03-07 18:51, Brand, Huddinge
Vårby. Kraftig rökutveckling i trapphus. Räddningstjänsten har fått uppgifter om mycket rök i trapphuset till en fastighet på Bäckgårdsvägen. Oklart om det brinner i en lägenhet eller i trapphuset.
Kl 19:00. En kundkorg i trapphuset har brunnit och orsakat röken. Branden är släckt. Patruller är kvar på plats.
Organisation. Polisen Stockholms län. Syd

2016-03-07 18:40, Ofredande/förargelse, Stockholm
Södermalm. Påverkad kvinna med hammare i handen. För några minuter sedan mötte anmälaren en kvinna på Gotlandsgatan som hade en hammare i handen. Hon ska ha skrikit och hytt med hammaren mot förbipasserande. Hon fortsatte sedan i riktning mot Ringvägen och anmälaren fortsatte hemåt och ringde polis. Okänt vart kvinnan tagit vägen.
Organisation. Polisen Stockholms län. City

2016-03-07 18:38, Larm Överfall, Järfälla
Jakobsberg. Larm från en snabbmatsrestaurang. Fyra ungdomar, två killar och två tjejer, var inne på restaurangen och uppträdde stökigt. När personalen bad dem lämna stället blev de verbalt hotfulla.
När patrullen kommr fram har de dock lämnat och det är lugnt.
Organisation. Polisen Stockholms län. Nord

2016-03-07 17:40, Misshandel, grov, Kungsbacka
En ung kvinna har blivit brutalt misshandlad i centrala Kungsbacka. Polisen söker nu vittnen till händelsen. Händelsen inträffade vid Hamntorget i Västra Villastaden. Flickan som är född 2000 har till polisen kortfattat uppgettt följande:
Hon har blivit överfallen av tre män på ovan angiven plats, helt oprovocerat.
De har misshandlat flickan grovt. De tre männen har efter händelsen lämnat platsen i en silverfärgad  bil.
De tre männen beskrivs av offret som följer:
Tre män, ca 25 år, varav två med markerad skäggstubb, iklädda "stora jackor". Samtliga män var enligt offret av "utländsk härkomst".
Offret uppger att hon inte är bekant med någon av gärningsmännen. Flickan har förts direkt till Varbergs sjukhus för undersökning. Hon har i sammanhanget uppgivit att hon bla tappat känseln i båda benen, skadeläget i övrigt är okänt. Av denna anledning har polisen inte kunnat genomföra något förhör som närmare beskriver händelseförloppet. Polisen är nu väldigt intresserade av alla uppgifter som någon kan lämna då det gäller iakttagelser från ovan plats och tidpunkt. Speciellt uppgifter kring de tre männen och de fordon som ska ha lämnat platsen.
Ring polisen på 114 14.
Polisen har inlett en förundersökning om grov misshandel och ärendet utreds vid krim.jouren i Halland. Förhör kommer att genomföras efter det att sjukvården är klara med sina undersökningar. Någon tidpunkt för detta är inte känt.  
Uppdatering kl 21.00:
Den skadade flickan har hörts av polis. Polisen kan för närvarande inte lämna ut några detaljer från detta förhör. I sak så stämmer de uppgifter som lämnats ovan/tidigare med bilden som flickan lämnat i förhör. Hon kommer att höras återigen under morgondagen. Ingen person har gripits.
När det gäller skadeläget hänvisas till sjukvården.
Uppdatering 160308 kl 09.00
Ärendet handläggs av lokalpolisområde Kungsbacka. I nuläget finns det inget nytt i ärendet.
Teknisk undersökning, spårsäkring samt dörrknackning pågår under dagen. Kompletterande förhör kommer att ske under dagen med flickan. Inga personer är gripna  i ärendet.
Uppdatering sker så snart det finns nya uppgifter i ärendet.
Polisen tar tacksamt emot tips om händelsen via tfn 114 14
Uppdatering kl 11.00. Flickan kvar på sjukhuset för vård och sjukhuset lämnar inte ut några uppgifter i övrigt. .


2016-03-07 17:39, Misshandel, Stockholm
Stn Karlberg. Påträffad man som blivit misshandlad. En man på perrongen har blivit misshandlad av 4-5 personer. De som slagit har sedan lämnat med norrgående tåg. Mannen har skador i huvudet men sitter upp och är talbar. Mannen har en till synes lindrig skada i huvudet och körs till sjukhus av patrullen. De kommer samtidigt att hålla förhör med honom om vad som hänt. 
Organisation. Polisen Stockholms län. City

2016-03-07 16:03, Skadegörelse, Stockholm
Tantolunden. Gäng som eldar större brasa. Ett 10-tal personer har gjort upp en brasa med virke från bänkar och staket. Enligt anmälaren har samtliga samlat ihop virket och lagt på brasan. Patrull på plats har avvisat samtliga utom en person som var så berusad att han omhändertogs enligt LOB.
Organisation. Polisen Sto

2016-03-07 15:50, Bedrägeri, Stockholm
Centralstationen. Falska sedlar på ett växlingskontor. Vid två olika tillfällen under dagen har växlingskontoret fått in vad det tror vara falska 100-dollarssedlar. Personerna som växlat in sedlarna är inte kvar.
Organisation. Polisen Stockholms län. City

2016-03-07 15:41, Anträffat gods, Stockholm
Hammarbybacken. Anmälaren hittat dynamit utomhus. En förbipasserande har påträffat en påse med vad som misstänks vara dynamit. Påsen ligger utomhus i ett buskage vid foten av Hammarbybacken. Efter att patrullen samrått med bombtekniker har det beslutats att teknikerna kommer att åka ut och ta hand om godset. 
Uppdatering kl 18:00
Patrullen tar själv hand om dynamiten och transporterar den till Försvarsmakten.
Organisation. Polisen Stockholms län. Syd

2016-03-07 14:41, Stöld, Stockholm
Minderåriga stulit i varuhus.
De två minderåriga personerna har försökt att stjäla en jacka på det stora varuhuset. I samband med att de försökt ta bort larmet så har de förstört jackan. Eftersom båda personerna är under 15 år körs de hem till respektive vårdnadshavare av patrullen.De är misstänkta för snatteri och skadegörelse.
Organisation
Polisen Stockholms län. City

2016-03-07 12:31, Stöld/inbrott, Stockholm
Saltvägen, Hökarängen. Inbrott i lägenheter. Fyra förövare har gjort inbrott i två lägenheter. Från en av lägenehterna har de burit ut ett kassaskåp som de sedan lastat i en mörk kombi och lämnat platsen. Förövarna har sedan åkt i okänd riktning.
Organisation
Polisen Stockholms län. Syd

2016-03-07 12:16, Rån, Stockholm
Tyska brinken. En inredningsbutik har blivit rånad av en kvinna. Den rånande kvinnan kom in i butiken efter att hon bundit sin hund utanför. Hon krävde sedan att få kassan och slog mot kassörskan och träffade även denna. Efter att ha tagit kontanter från kassan lämnade kvinnan butiken och gick i riktning mot Stortorget. Kvinnan beskrivs vara 25-30 år, iklädd helt svart jacka och kjol och hon hade en liten vit hund i koppel.

Organisation. Polisen Stockholms län. City  

2016-03-07 10:37, Rån väpnat, Järfälla
Drabantvägen. Bilist rånas på sin bil av beväpnad kvinna. Kvinnan tvingade ut bilföraren under hot med ett pistolliknande föremål. Bilen, en svart Peugeot kördes sedan iväg i riktning mot E18.
En polispatrull fick syn på och kunde stoppa fordonet på Tenstavägen. Förövaren är gripen och det pistolliknande föremålet är anträffat. Kvinnan är intransporterad till polis och det pistolliknande föremålet är taget i beslag. En förundersökning är inledd avseende väpnat rån.
Organisation. Polisen Stockholms län. Nord

2016-03-07 09:46, Skadegörelse, Kramfors
Inbrott och skadegörelse på Ytterlännäs skola. Under helgen har Ytterlännäs skola haft inbrott. Inget är tillgripet men inne i lokalerna har en allmän vandalisering skett, bland annat har 2 pingisbord slagits sönder. Brottsplatsundersökning och spårsäkring genomförs i skrivande stund. Anmälan upptagen av Polisens KontaktCenter (PKC).
Organisation. Polisen Västernorrland. LKC

2016-03-07 08:53, Stöld/inbrott, Malmö
Inbrott i villa, Långängen.
Det uppges ha varit inbrott i en villa på Långängen i Malmö under natten till måndagen. Tjuven har tagit sig in i källaren och vidare upp i huset medan de boende låg och sov.
Organisation. Polisen Skåne

2016-03-07 06:34, Rån, Säffle
Två män har rånat en kvinna på handväskan vid Magasinsgatan.
Händelsen inträffade ce 06:00 och gärningsmännen beskrivs som mörkt klädda och hade huvor på sig. De hotade kvinnan och knuffade henne till marken.
Organisation. Polisen Värmland

2016-03-07 05:59, Sammanfattning kväll och natt, Halland
Sammanfattning av nattens händelser. Totalt 147 händelser. Var av 15 i Hallands län. Väldigt lugn natt trots snö och slask. Dagens presstalesman är Hans Lippens och Thomas Fuxborg och under kvällen tjänstgör Peter Adlersson och Stefan Gustavsson
20.42 Kungsbacka, skadegörelse
Vid resecentrum kommer en väktare på två killar som klottrar i tunneln. Vid upptäckt så springer killarna från platsen.

20.46 Kungsbacka, stöld och skadegörelse
Vid Inlagsleden lägger en allmänhet märke till hur en person slangar bensin/diesel ur en parkerad bil. När tjuven lämnar platsen i en skåpbil följer vittnet efter i sin bil. I samband med efterföljandet slänger en person i skåpbilen en gasolflaska på vittnes bil. Denne blir då tvungen att stanna på grund av att bilen går sönder.

22.22 Varberg, rattfylleri. Vid Rosenfredsgatan stoppas en manlig bilist för kontroll. Han blåser positivt i polisens sållningsinstrument och får följa med provtagning. 
Organisation. Polisen Halland

2016-03-07 05:30, Sammanfattning dygn, Värmland
Sammanfattning dynet. 118 händelserapporter. En inbrott/stöld i en smyckesbutik. Två män anhållna för olagahot.
OLAGA HOT, MISSHANDEL, KARLSTAD. En 29-årig man gripen efter att han hotat och misshandlat en släkting i Karlstad. Anhållen efter förhör.
DÖDSFALL, SÄFFLE. En kvinna anträffades i vattnet vid Stenmagasinet. Hon fördes livlös till vårdcentralen i Säffle för omedelbart upplivningsförsök. Hennes liv gick inte att rädda. Kvinnan är inte identifierad. Senare under kvällen identifierades den 72-åriga kvinnan.
OLAGA HOT,ARVIKA En man gripen efter att ha hotat att dödad målsägaren. Samma man är också också misstänkt för grov misshandel igår på målsägaren. Inlagd för tillnyktring. Anhållen efter förhör.
Organisation. Polisen Värmland


2016-03-07 04:57, Inbrott, försök, Malmö
Inbrottsförsök i växlingskontor, Möllevången.
Ett växlingskontor på Bergsgatan blir utsatt för ett inbrottsförsök där någon försöker forcera entrén med en stulen personbil. Tilltaget misslyckas och ett flertal gärningsmän ses lämna platsen i en annan personbil. I samband med inbrottsförsöket kastas fotanglar ut på Spårvägsgatan. Det är i skrivande stund okänt om någon fått punktering på grund av detta. Den stulna bilen bärgas från platsen.
Organisation. Polisen Skåne

2016-03-07 04:50, Sammanfattning natt, Jönköpings län
Några ärenden från natten.
Kl. 01:11 Jönköping. Samtal inkommer till Polisen om pågående inbrott i en garagebyggnad. En man i 20-års åldern grips på plats misstänkt för stöld genom inbrott. Misstänkt har tillgripet verktyg och extraljus till ett okänt värde. Anhållen efter beslut av Åklageren.
Kl.02:36 Värnamo. Brand i fordon på Lv723 strax öster om Os. Misstanke om brott kan inte uteslutas varpå en anmälan upprättas om skadegörelse genom brand. F.n ingen misstänkt gärningsperson.
Organisation. Polisen Jönköpings län. LKC

2016-03-07 03:19, Skadegörelse, Uppsala
En taxichaufför som larmar från Fyrislundsgatan. Två passagerare har slagit sönder bilen och därefter hotat att misshandla föraren. De avvek därefter men kunde spåras upp och identifieras.
Organisation.  Polisen Uppsala län

2016-03-07 03:16, Inbrott, försök, Eskilstuna
Alva Myrdals gata, Eskilstuna Okända gärningsmän har försökt att bryta sig genom en vägg till en tobaksaffär, försöket gjordes från en lokal intill tobaksaffären. Det var ett vittne som såg gärningsmännen som ringde polisen. Gärningsmännen hann lämna platsen innan polisen anlände.
Polisen har säkrat vissa spår på brottsplatsen. Teknisk undersökning kan komma att ske under dagen. 
Organisation. Polisen Södermanland. LKC Södermanland

2016-03-07 02:10, Brand, Malmö
Bilbrand. Brand i bil som stod parkerad vid Lönngatan.
Organisation. Polisen Skåne

2016-03-06 22:46, Brand, Karlskrona
Brand i villa, Sturkö.
Det brinner i en villa på Sturkö. Polis, räddningstjänst samt ambulans skickas till adressen. En person uppges vara skadad. Oklart hur. Uppdatering: Brand i villa på Notvägen. En person anträffad liggande utanför fastigheten. Kvinnan konstateras senare avliden, ingen misstanke om brott. Teknisk undersökning kommer utföras under dagen.
Organisation. Polisen Blekinge

2016-03-06 21:17, Brand, Malmö
Brand i byggnad efter explosion, Kronetorpsgatan, Malmö. Flera samtal till SOS om en explosion på Kronetorpsgatan och att det efter explosionen brinner i en byggnad. Polis, räddningstjänst samt ambulans skickas till platsen. Räddningstjänsten meddelar från platsen att det brinner i Fritidsgården. Det brinner i den östra delen.
Uppdatering
Kl 21.40 meddelas från platsen att den initiala branden är släckt. Räddningstjänsten genomsöker de rökfyllda lokalerna med rökdykare. Mycket tyder på en explosion, delar av byggnaden utblåst. Ganska omfattande skador. Explosionen kan ev bero på s k övertändning p g a branden, enligt räddningstjänsten. Uppdatering: Anmälan angående Allmän farlig ödeläggelse upprättad. Platsen avspärrad i avvaktan på teknisk undersökning.
Organisation. Polisen Skåne

2016-03-06 20:04, Brand, Överkalix
Brand i byggnad, syfabrik
Kl 18:22 kom larm via SOS gällande en brand i en byggnad som är en syfabrik. Branden verkar ha börjat i byggnaden.
Byggnaden ligger nära intill en trähusfabrik och räddningstjänst jobbar fortsatt med släckningsarbetet, branden ej ännu under kontroll.
 Organisation. Polisen Norrbotten

2016-03-06 18:52, Stöld, Kävlinge
Stöld, Burger King, Löddeköpinge.
En kassalåda har stulits från drive in servicen på Burger King vid Center syd i Löddeköpinge. Det var tre män i en silverfärgad Volvo combi som utförde stölden. Bilen försvann i okänd riktning. Bilen utlarmad till polispatrullerna som är i tjänst.
Organisation. Polisen Skåne

2016-03-06 18:20, Polisinsats/kommendering, Stockholm
Sammanfattning av Polisens insats i samband med matchen på Tele2 Arena idag.
På Tele2 Arena har det idag, 6 mars, varit fotbollsmatch. Stockholmspolisen samarbetar med de inblandade aktörerna och värnar om en positiv stämning för att gemensamt skapa goda förutsättningar för trygga evenemang fria från våld och ordningsstörningar.

Stockholmspolisen har arbetat med en sedvanlig särskilt uttagen polisinsats på plats för att stötta arrangören i ordningsfrågor, men även för att kunna ingripa om ordningsstörningar eller brott begås.
Nedan finns de i preliminära kända händelser och gripna som skett i samband med matchen.

Preliminära uppgifter om rapporterade frihetsberövanden och brott klockan 17.30:

* En person gripen för försök till grov misshandel efter att ha kastat  en så kallad bangers i närheten av en kvinna så att hon blev chockad/svimmade av och fick föras till sjukhus med ambulans. Kvinna har nu fått lämna sjukhuset.

2016-03-06 16:52, Rån, Stockholm
Farsta. Rån mot en bingohall.
En person som satt och spelade inne i bingohallen drog fram ett pistolliknande föremål, hotade en anställd, och tvingade till sig kontanter.
Rånaren sprang ut ur lokalen och hoppade in i en mörk bil där det satt en annan person vid ratten. Bilen lämnade i okänd riktning.
Patruller på plats håller förhör med ett 10-tal personer som befann sig i lokalerna och övriga spanar i området.
En förundersökning om grovt rån är inledd.
Uppdatering kl 18:25
Ingen är i nuläget gripen för rånet. En teknisk undersökning kommer att ske i lokalen där gärningsmannen uppehållit sig. Ett antal vittnesförhör är gjorda på plats. Övervakningsfilm har tagits i beslag.
Organisation
Polisen Stockholms län Syd

2016-03-06 16:10, Vapenlagen, Stockholm
Kista. Ungdomar som har ett pistolliknande föremål.
Anmälaren ser tre unga personer som uppehåller sig bakom Centrum. De har hanterat ett föremål som anmälaren uppfattar som en pistol.
Kl 16:52. Patrullen har kontrollerat personerna och en av dem hade en soft airgun i sina tillhörigheter. Eftersom personen var minderårig kördes han hem till vårdnadshavare och pistolen är tagen i beslag.
Organisation
Polisen Stockholms län
Nord


2016-03-06 16:02, Stöld, Västerås
Två män gripna för stöld på Net on Net
Polis kallades till Net on Net vid Kopparlunden efter att personalen gripit två personer för stöld. Gripandet övertogs av polispatrullen och de bägge männen fördes till polisstationen i Västerås för förhör.  De bägge, en 40-årig man och en 24-årig man, misstänks för stöld. Värdet på godset (en dator och ett minneskort) uppgick till över 9000 kronor.
Organisation
Polisen Västmanland

2016-03-06 15:41, Sedlighetsbrott, Örebro
Sexuellt ofredande
Den 5 mars kl. 16.30 kallades polis till Gustavsviksbadet i Örebro med anledning utav att en yngre tjej (under 15 år) blivit antastad av en person. Händelsen skall ha ägt rum på äventyrsbadet. På plats identifierades en man f97. Mannen greps för sexuellt ofredande kl. 17.00 och anhölls kl. 20.37 efter beslut av åklagaren. Polisen kommer inte att lämna mer uppgifter i detta ärende då det anses som känsligt då målsäganden är en ung person
Organisation. Polisen Örebro län

2016-03-06 15:41, Rån väpnat, Emmaboda
Personrån, Emmaboda.
En man har utsatts för ett personrån i Emmaboda. Mannen befann sig i ett trapphus på väg ner till en tvättstuga då han blir attackerad av tre män. En av männen höll en pistol mot hans huvud. De tog 500 kronor från mannen men ratade hans telefon, den var för gammal. Mannen blev hotad, inte fysiskt skadad. Rånarna uppges vara i 20 - 30 årsåldern. Polis åker till mannens bostad för anmälningsupptagning m m.
Organisation. Polisen Kalmar län

2016-03-06 15:25, Sjukdom/olycksfall, Värmland. (Jag misstänker brott)
Livlös kvinna anträffad i Byälven Säffle.
Vid 11-tiden på söndagen så påträffades en kvinna liggande i vattnet i centrala Säffle. Räddningstjänst larmades och kvinnan fördes till vårdcentralen i Säffle där upplivningsförsök inleddes. Kvinnan gick inte att återuppliva. Hennes identitet är oklar men hon bör vara i 70-80 års åldern. Ingen misstanke om brott.
Organisation. Polisen Värmland

2016-03-06 15:03, Brand, Stockholm
Rinkeby. Civil polisbil som brinner.
En civil polispatrull som var på uppdrag i området upptäcker då de kommer ut att deras bil brinner invändigt. Räddningstjänsten larmas tillsammans med flera polispatruller. I samband med att en av patrullerna anlände till platsen fick de en sten kastad mot fordonet.
Kl 15:20 är bilen släckt och bärgas från platsen. Ingen är i nuläget misstänkt för att ha orsakat branden eller för att ha kastat stenen.
Anmälan kommer att skrivas om skadegörelse genom brand och försök till grov misshandel.
Organisation. Polisen Stockholms län. Nord

2016-03-06 14:27, Rån, Helsingborg
Man rånad, Landskronavägen
En man blir rånad på Landskronavägen av tre gärningspersoner, två män och en kvinna. Genom att bland annat sparka mannen får de med sig en okänd summa kontanter. Polis åker till platsen.
Organisation. Polisen Skåne

2016-03-06 14:21, Rån, Malmö
Personrån, Nydala.
En man i 18-årsåldern blir rånad utomhus på Nydala av tre killar som genom hot tilltvingar sig hans tillhörigheter. Mannen tar sig hem och larmar polis, som åker till hans bostad för att upprätta en anmälan.
Organisation. Polisen Skåne

2016-03-06 10:46, Stöld/inbrott, Göteborg
Ett inbrott har upptäckts på Marconigatan.
Okänd person har brutit upp en säkerhetsdörr med två lås, utanför ligger en bit av en kofot kvar. Lokalen är genomsökt, okänt i nuläget vad som stulits. Polis på väg för platsundersökning.
En anmälan skrivs.
Organisation. Polisen Västra Götaland

2016-03-06 09:43, Stöld, Norrbotten
Stöld/tjuvtankning, Skellefteå.
Polisen i Region Nord spanar i nuläget efter en utlandsregistrerad trailerlastbil som tankat 400 liter diesel på Statoil i Skellefteå och sedan lämnat macken utan att betala för sig. Lastbilen är vit med blå hytt. Den tros vara på väg norrut längs med E4. E polisanmälan är upprättad om brottet.
 Organisation. Polisen Norrbotten

2016-03-05 23:37, Olaga intrång/hemfridsbrott, Stockholm
Brännkyrkagatan, Söder. Anmälare har påträffat och gripit en förövare.
Anmälaren träffade på två förövare som tagit sig in i ett garage. De började springa från pltsen. Anmälaren lyckades gripa en av dem.
Polis kom till platsen och den gripne infördes till polis misstänkt för olaga intrång och tillgrepp av fortskaffningsmedel.
Organisation
Polisen Stockholms län City

2016-03-06 00:00, Olaga frihetsberövande, Lund
Man intvingad i bil under pistolhot, Norra Fäladen.
En i 30-årsåldern blir på Norra Fäladen intvingad i en bil under pistolhot av flertal gärningsmän. Under färden blir han misshandlad genom slag och även hotad. Han blir efter omkring en timme avsläppt på Hyllie där han anträffas av polispatrull. Mannen är inte i behov av ambulansvård. Tre misstänka gärningsmän, samtliga i dryga 20-årsåldern, grips på ett hotell i Malmö senare under natten. En en anmälan om bland annat människorov och grovt vapenbrott upprättas.
Organisation. Polisen Skåne

2016-03-06 00:47, Sedlighetsbrott, Kalmar
Sexuella ofredanden, Larmtorget.
Strax innan 01:00 åker polis till ett uteställe vid Larmtorget med anleding av en kvinna i 20-årsåldern som uppges ha blivit ofredad av en man då han skall ha tagit på henne mot hennes vilja. Mannen omhändertas initialt enligt LOB.
Vid ungefär samma tidpunkt inkommer en liknande händelse inne på ett annat uteställe vid Larmtorget. En kvinna uppger att en man har tagit på henne mot hennes vilja vid upprepade tillfällen under kvällen. Den dryga 40-åriga mannen grips av polis och är även misstänkt för narkotikabrott. Två anmälningar är upprättade om sexuellt ofredande.
Organisation. Polisen Kalmar län

2016-03-06 01:00, Våldtäkt, försök, Östersund
Anmält våldtäktsförsök i centrala Östersund.
Polisen får in ett samtal från en kvinna som anmäler att hon blivt utsatt för ett överfall i centrala Östersund. Målsäganden uppger att hon vid Prästgatan/Tullgatan blivit påhoppad av tre unga män. Målsäganden berättar att hon blivit nedbrottad till marken och då har männen försökt slita av henne byxorna. Kvinnan har dock gjort motstånd och lyckats slå sig loss. De tre männen flydda platsen via Tullgatan. Vissa beslag är gjorda för spårsäkring.
Ev vittnen eller andra tips kan vända sig till polisen via 11414.
Ny info kl 08.18
De tre männen är i 18-25 års ålder, långa, smala och mörkt klädda. Ev hade en av männen ljusa skor på sig. De pratade svenska med brytning. Händelsen inträffade kring Prästgatan 60.
/ Magnus Hamstig, Vakthavande befäl
Organisation. Polisen Jämtland

2016-03-06 01:37, Misshandel, Upplands Väsby
Centralvägen. Flera personer misshandlar en ensam.
Det är stökigt på platsen då grppen som bråkar ökats till ungefär tio personer. Vakter som försöker ingripa får en grupp p tio perosner mot sig. Då polis kommer till platsen lugnar det ner sig.
En person grips misstänkt för misshandel och den drabbade får följa med ambulans till sjukhus för undersökning.
Organisation
Polisen Stockholms län
Nord

2016-03-06 02:11, Rån, försök, Eskilstuna
Nybron, Eskilstuna
Målsägare, man 18 år, har blivit nedslagen och sparkad i huvudet av ett okänt antal gärningsmän.
Gärningsmännen hade dess förinnan sagt till målsägaren att ge dem hans klocka. När målsägaren låg på marken försökte dessutom gärningsmännen slita av hans halskedja. Vittnen som såg händelsen lyckades avbryta rånförsöket.
Gärningsmännen lämnade platsen springandes innan polis anlände. Skador på målsägaren, som kördes av ambulans till akuten, var flera avslagna tänder, spräckt läpp samt ett antal jack i ansiktet.
Organisation. Polisen Södermanland. LKC Södermanland

2016-03-06 02:43, Olaga hot, Östersund
Olaga hot anmält på asylboende.
Polisen larmas till ett asylboende i Östersunds kommun sedan larm inkommit om ett bråk. Polisen kommer på plats och det visar sig vara ca 15 personer som var inblandade. Läget var dock lugnt när polisen kom på plats.
Det är oklart vad som gjorde att de var osams men en anmälan ang olaga hot är upprätad.
Organisation. Polisen Jämtland

2016-03-06 03:29, Rån väpnat, Malmö
Personrån, Norra grängesbergsgatan.
En kvinna i 35-årsåldern blir rånad på sin mobiltelefon av två okända gärningsmän. De tilltvingar sig telefonen genom knivhot innan de lämnar platsen till fots. Kvinnan får inga fysiska skador vid händelsen. Polis åker till platsen och upprättar en anmälan om grovt rån.
Organisation. Polisen Skåne


2016-03-06 03:42, Mord/dråp, försök, Köping
54-årig man gripen i Köping
En 54-årig man greps utomhus i norra Köping för förberedelse till mord, grovt vapenbrott samt för framkallande av fara för annan. Gripandet föranleddes efter att samtal inkommit om att mannen medtagit ett gevär och begett sig gåendes mot en adress i norra Köping. Vittnen skall även ha hört att geväret skall ha avlossats i tätbebyggt område. Gripandet gick lugnt till och mannen fördes till polisstationen i Köping där förhör kommer att hållas med mannen under morgonen. Geväret är taget i beslag. Organisation. Polisen Västmanland


2016-03-06 03:54, Misshandel, Piteå
Misshandel, centrala Piteå
Kl 02:29 kom samtal via SOS gällande en misshandel som inträffat i centrala Piteå utanför Kebab house. En man skulle enligt uppgift ligga på marken , ambulans hämtade upp honom och förde honom till sjukhuset. Patrull mötte sedan upp målsäganden på sjukhuset, anmälan om misshandel är upprättad.
Organisation. Polisen Norrbotten

2016-03-06 04:00, Misshandel, Östersund
Kvinna misshandlad i centrala Östersund.
Polisen får in ett samtal från en kvinna som uppger att hon blivit oprovocerat påhoppad på Prästgatan i centrala Östersund. En ensam gärningsman går fram till kvinnan som är ensam och slår henne i ansiktet med knuten näve. Mannen slänger sedan ner kvinnan på marken och trycker hennes huvud mot marken. Därefter försvinner mannen från platsen. Kvinnan ådrog sig skador i ansiktet. I nuläget finns ingen misstänkt men ärendet kommer att utredas.
Gärningsmannen beskrivs som ca 25-30 år, kortklippt hår på sidorna och längre upptill, rutigt klädesplagg på överkroppen. Ev tips kan lämnas till polisen via 11414.
Ny information kl 08.27. Händelsen inträffade kring Prästgatan 40 och mannens utseende beskrivs som utländskt.
/ Magnus Hamstig, Vakthavande befäl
Organisation
Polisen Jämtland

2016-03-06 04:30, Sammanfattning natt, Jönköpings län
Under natten har LKC registrerat 84 händelserapporter. Flertalet av ärendena har varit av rutinkaraktär. En personer är gripna misstänkta för brott och 23 personer är frihetsberövade för fylleri/ordningsstörning.
Kl. 23:58 Nässjö. En man i 30-års ålder är gripen misstänkt för grov kvinnofridskränkning. Gärningsmannen misstänkts för att över tid, vid upprepade tillfällen, misshandlat och hotat en kvinna i nära relation.
Ytterligare uppgifter kan inte lämnas med hänsyn till utredningen.
Organisation
Polisen Jönköpings län. LKC

2016-03-06 05:50, Sammanfattning dygn, Värmland
Sammanfattning länet. 152 händelserapporter. 27 personer frihetsberövade under dygnet. En anhållen för grov kvinnofridskränkning. Inbrott på en bilfirma sami en villa Lesjöfors. Berusningsgraden har varit hög även detta dygn.
11.00
HÄKTNINGSFÖRHANDLING, VÄRMLANDS TINGSRÄTT. En 38-årig man häktad på sannolika skäl misstänkt för stöld i Karlstad. Mannen saknar hemvist i riket.

2016-03-06 08:06, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götaland
God morgon! En natt utan större händelser. Under gårdagen hanterade RLC 841 händelser. Dagens presstalesman heter Ulla Brehm.
07.04 Uddevalla, trafikolycka
I Forshälla har en personbil av okänd anledning kört av vägen. Ett viltstängsel har körts ner i samband med olyckan, inga personskador finns uppgivna. Bilen bärgas från platsen.  
05.17 Göteborg, inbrott
Ett pågående inbrott på Järnbrottsgatan rings in till polisen. Grannar hör några personer i en lägenhet som skall vara tom då de boende är bortresta. I väntan på polis bevakas framsida och baksida av fastigheten. Polis kan gripa en man utanför fastigheten och efter ett genomsök i bostaden grips ytterligare en man.    
04.36 Göteborg, misshandelPolis kallas till en pub på Östra Hamngatan där två gäster bråkar. Enligt uppgift har en man slagit en annan man med ett glas i ansiktet, den misshandlade mannen, född 1991 körs med ambulans till Sahlgrenska. En man född 1981 grips misstänkt för misshandel, han körs först till sjukhus för viss vård.
04.13 Göteborg, misshandelPolis larmas till Julaftonsgatan där det än någon form av bråk i en bostad. På plats finns två män, båda är mycket berusade. En av dem grips. Båda männen körs till sjukhus för viss vård.
03.29 Lysekil, trafikolycka
På Länsväg 162 Brastad sker en olycka, en personbil kör nerför en slänt. Tre personer kan ta sig ur bilen, inga allvarliga personskador enligt uppgifter från platsen. Bilen bärgas från platsen. En trafikrapport skrivs.  
22.13 Åmål, misshandel
En ung man ses bli sparkad och slagen av tre män på en pizzeria på Kungsgatan, de tre försvinner från därefter från platsen. Den skadade mannen körs med ambulans till NÄL, oklart skadeläge. Vittnen till händelsen finns.  
 Organisation. Polisen Västra Götaland

2016-03-05 20:00, Inbrott, Landskrona
Inbrott i villa, Ängahusvägen, Landskrona.
Ett inbrott har förövats i en villa på Ängahusvägen i Landskrona. Ett köksfönster har brutits upp. Konst och smycken har stulis. Polis kommer att åka till adressen för anmälningsupptagning samt brottsplatsundersökning. Det finns spår att säkra. Organisation
Polisen Skåne
2016-03-05 19:52, Brand, Simrishamn
Bilbrand, Fredsdalsgatan, Simrishamn.
En bil brinner på Fredsdalsgatan i Simrishamn. Polis och räddningtjänst skickas tíll adressen.
Uppdatering. En annan bil har brandskadats i samband med bilbranden.
Organisation. Polisen Skåne

2016-03-05 19:39, Inbrott, Helsingborg
Inbrott i lägenheter, Annerovägen, Helsingborg.
Samtal inkommer via tfn 112 om ett inbrott i en lägenhet, som hänt precis,  på Annerovägen i Helsingborg. Vittnet har sett en man hoppa ut från ett sovrumsfönster.Flera polispatruller skickas till adressen och närområdet. Det kan konstateras att det skett ytterligare ett inbrott i en lägenhet på adressen. Ingen/inga misstänkta personer anträffas som kan knytas till inbrotten.
Organisation. Polisen Skåne

2016-03-05 19:37, Skadegörelse, Haparanda
Skadegörelse, Renvägen, Haparanda.
En familj på Renvägen i Haparanda har under kvällen fått fönster till sitt hus krossade. Gärningsmannen/männen är i nuläget okända. En polispatrull är på plats och utreder händelsen som i nuläget är rubricerad som skadegörelse. Brottet kom till polisens kännedom klockan 19.10 i kväll. Polisen i Norrbotten vill gärna komma i kontakt med vittne till händelsen alternativt personer som har tips om det inträffade.
Frågor om brottet skall ställas till förundersökningsledare på tele 010-5684115.
Organisation. Polisen Norrbotten

2016-03-05 17:25, Misshandel, Surahammar
Två personer gripna efter bråk på Västsura Herrgård
Polis kallades till Migrationsverkets lokaler vid Västsura Herrgård efter ett mindre bråk. Väl på platsen framkom att en asylsökande man (okänt id i skrivandets stund) blivit misshandlad och hotad av två andra asylsökande män (en 32-årig man och en 30-årig man). Gärningsmännen greps och fördes till polisstationen i Västerås för förhör. Den misshandlade mannen skadades lindrigt och behövde ej uppsöka sjukvård. De gripna männen misstänks för misshandel respektive olaga hot.   UPPDATERING. De bägge gripna är numera anhållna.
Organisation. Polisen Västmanland


2016-03-05 15:20, Rån övrigt, Örebro
POLISEN SÖKER EN MÅLSÄGANDEN SAMT VITTNEN.
POLISEN SÖKER EN MÅLSÄGANDEN SAMT VITTNEN. Polisen söker målsägande samt vittnen till ett rån som begicks vid den östra entrén på Krämaren (entrén mot Köpmangatan/Våghustorgets nedre del). Brottet begick den 5 mars ca kl. 15.20-30. Ett vittne kontaktade polis och sade att det var tumult vid nyss nämnda entré. Vittnet beskrev det som att en kvinna med ljust hår, ca 30 år, höll fast en man med nordafrikanskt utseende, ca 20 år. Kvinnan skrek ”min plånbok” och fick hjälp av ett äldre par (man och kvinna) att hålla mannen som hamnade i underläge och valde att lämna platsen till fots. Gärningsmannen gick mot McDonalds och sedan Drottninggatan norrut. Vittnet beskrev det som så att kvinnan troligen återtog sin plånbok då hon tackade det äldre paret för hjälpen. Vittnets iakttagelser och berättelse samt att denne valde att följa efter gärningsmannen gjorde att polisen kunde gripa mannen en bit från brottsplatsen och mannen sitter nu i arrest misstänkt för rån. Dock så har polisen ej kunnat komma i kontakt med den kvinna som rånades eller paret som hjälpte till och är oerhört angelägna att sättas i kontakt med dem. Är du drabbad eller vet du mer om detta ring polisen via 114 14 och begär Ledningscentralen. Uppg ärendenummer K267296-16.
Organisation
Polisen Örebro län


2016-03-05 14:10, Anträffad död, Österåker
Person anträffad död utomhus.
Fredagen 2016-03-04 klockan 13:41
En person har under promenad påträffat en livlös person och larmat ambulans och polis. Då ambulanspersonal kommer till platsen konstaterar de att personen är avliden. Då patrullerna kommer till platsen konstaterar de att omständigheter finns som gör att brott inte kan uteslutas.Tekniker är rekvirerade. En förundersökning avseende mord är inledd då det finns oklara omständigheter. Uppdatering. Den tekniska undersökningen är genomförd och en begäran om rättsmedicinsk undersöning är gjord. Personens identitet är inte fastställd.
Organisation. Polisen Stockholms län. Nord

2016-03-05 13:48, Misshandel, Götene
I Lundsbrunn har en ung man blivit misshandlad av för honom kända män.
Ingen ambulans behövs enligt uppgifter från platsen. Polis kan hålla flera förhör och en anmälan skrivs. Ingen gripen i nuläget.
Organisation. Polisen Västra Götaland

2016-03-05 13:40, Brand, Ystad
Brand i byggnad, Löderup.
Polis och räddningstjänst åker till ett flervåningshus i Löderup med anledning av en misstänkt brand. Övriga omständigheter är initialt oklara. Uppdatering: Inga personskador har rapporterats klockan 15:00.
Organisation. Polisen Skåne

2016-03-05 12:45, Räddningsinsats, Göteborg
Några turister promenerar ute på Näset där de hittar en till synes livlös kropp i vattnet.
Ambulans och räddningstjänst är på väg. Ingen identitet kan i nuläget fastställas. Kroppen förs till rättsmedicin för undersökning. I nuläget finns inget som tyder på brott.
Organisation. Polisen Västra Götaland


2016-03-05 12:06, Mord/dråp, försök, Gävle
Försök till dråp samt misshandel Gävle.
Två personer sitter anhålla i Gävle efter ett bråk på Sjätte Tvärgatan i Gävle. Händelsen inkom till Polisen klockan 04:00.
En personen är anhållen för försök till dråp samt misshandel. En person är anhållen för anstiftan till misshandel.
Utredningsarbete i ärendet pågår och brottsrubriceringarna kan komma att ändras beroende vad utredning visar.
Förundersökningen leds av jouråklagaren och Polisen kan med hänsyn till utredningsläget inte lämna några mer uppgifter i nuläget. Polisen är intresserad av iakttagelser som gjorts i området under natten.
Organisation. Polisen Gävleborg. Länskommunikationscentralen

2016-03-05 11:14, Stöld/inbrott, Stockholm
Jägmästargatan. Anmälare och en kamrat står med tre som varit inne i skola.
Personerna har forcerat ett lås och tagit sig in i skolan. Polis kommer till platsen och kontrollerar de tre personerna som är misstänkta och en anmälan upprättas.
Organisation. Polisen Stockholms län City

2016-03-05 08:05, Sammanfattning kväll och natt, Halland
God morgon! En natt utan större händelser. Dagens presstalesman heter Ulla Brehm.
04.31 Hylte, misstänkt rattfylleriEn kvinna ringer polisen då hon hittat en man i en bil som kört av vägen och in i ett buskage i korsningen Glassbovägen och Nissadalsvägen. Mannen är mycket berusad och har svårt att redogöra för vad som hänt, airbagen har löst ut. Polis kan ta med mannen för provtagning misstänkt för rattfylleri. Inga personskador finns uppgivna.
02.16 Halmstad, misshandel. En man ringer polis då han blivit misshandlad av en för honom känd man på Blåklintsvägen. Mannen är inte längre kvar på platsen. En anmälan tas upp, spaning i området utan resultat.  
23.53 Halmstad, sedlighetsbrottPå Maratonvägen visar en man sitt könsorgan för förbipasserande. Flera personer försöker tala mannen till rätta utan resultat. Polis kan på plats gripa mannen som nu är våldsam, flera personer har brottat ner mannen på marken. Mannen som är född 1981 tas med till polisstationen, inga personskador finns uppgivna. En anmälan om sexuellt ofredande och misshandel skrivs.
21.39 Varberg, inbrott. Från Svebogatan kommer samtal om pågående inbrott, glaskross hörs. Tre män skall ses inne i en lägenhet men springer från platsen innan polis kommer fram. Oklart om något stulits, fyra rutor är skadade. En anmälan skrivs. Organisation Polisen Halland

2016-03-05 08:02, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götaland
God morgon! En natt utan större händelser. Under gårdagen hanterade RLC 818 händelser. Dagens presstalesman heter Ulla Brehm.
03.00 Borås, misshandel. Larm kommer in om bråk på en linjebuss i Rydboholm. Bussen står stilla i väntan på polis som kan gripa två män, födda 1991 och 1995. Två personer har blivit sparkade och slagna, inga uppgifter finns om skadeläget. En anmälan skrivs om misshandel och olaga hot.
02.52 Göteborg, inbrott. En kvinna vaknar av att en okänd man står inne i hennes sovrum på Hålskogsgatan. Mannen springer ut ur sovrummet. Kvinnan ringer polis och en patrull med hund kan spåra mannen från lägenheten till en närliggande spårvagnshållplats, där upphör spåren. En ruta på altanen är krossad. Inga personskador finns uppgivna. Ingen gripen i nuläget.
02.24 Trollhättan, misstänkt rattfylleri. Två bilar har kolliderat utanför Biljardhallen, en av bilarna har kört mot enkelriktat enligt uppgifter från platsen. En av förarna blåser positivt och tas med för provtagning. Inga uppgifter finns om personskador.  
01.46 Tidaholm, fylleri
Från Torggatan ringer en person som ser hur en berusad man landa i en snöhög på en parkering, mannen blir liggandes livlös. Efter att mannen inte rört sig på tio minuter rings polis till platsen. Mannen är nerkyld och mycket berusad. Han tas med för tillnyktring.
01.15 Göteborg, misshandel. Ett vittne ser hur en man blir nerslagen av några män på i korsningen Chalmersgatan och Storgatan. Männen sprang från platsen i riktning mot Vasaplatsen. Den skadade mannen körs med ambulans till Sahlgrenska, mannen skall ha en stickskada, oklar omfattning. Spaning i området utan spaning. En anmälan skrivs gällande grov misshandel. Ingen gripen i nuläget. Organisation. Polisen Västra Götaland

2016-03-05 07:42, Våldtäkt, Eskilstuna. Våldtäkt
Natten till den 5/3 inkommer larm om en våldtäkt i centrala Eskilstuna.
En förundersökning om våldtäkt är inledd och polisen har under natten och morgonen arbetat med att säkra spår och hålla förhör. På grund av förundersökningssekretess kommer det inte lämnas några ytterligare detaljer om ärendet.
Organisation. Polisen Södermanland. LKC

2016-03-05 06:40, Rån väpnat, Växjö
Två rån under morgonen, Höstvägen.
Två rån har inträffat på Höstvägen under morgontimmarna. Klockan 06:40 blir en kvinna utsatt för en knivbeväpnad man som tilltvingar sig initialt okänt gods i närheten av vårdcentralen. Han lämnar sedan platsen på en cykel. Kvinnan uppges inte vara fysiskt skadad. Larm inkommer om ytterligare ett rån klockan 08:06 då en man med kniv skall ha gått in i en mataffär. Övriga omständigheter är initialt oklara. Han lämnade platsen på cykel. Polis finns i området för att tala med den drabbade kvinnan samt personal i affären. I skrivande stund har ingen misstänkt gärningsperson gripits.
Uppdatering: Vid händelsen som inkom som personrån fick gärningsmannen inte med sig någonting, därav upprättas en anmälan om försök till rån. Vid rånet mot matbutiken fick gärningsmannen med sig ett okänt antal trisslotter efter att ha hotat med kniv under, i övrigt, förhållandevis lugna omständigheter. Inga personskador rapporteras från någon av händelserna.  
Organisation. Polisen Kronoberg

2016-03-05 05:12, Sammanfattning natt, Östergötland
Sammanfattning natt i Östergötland.
Polisen har haft en ganska normal fredagsnatt. Vi har hanterat 110 ärenden sedan kl. 22.00. 3 personer har gripits för brott och ett drygt 20-tal personer har frihetsberövats av andra anledningar. De allvarligaste händelserna är två fall av personrån som inträffat i stadsdelen Ryd i Linköping. De första inträffad vid 20-tiden och det andra strax före midnatt. Vid både tillfällena har det varit två gärningsmän. I båda fallen är målsägarna kvinnor. Polisen är intresserade av iakttagelser från området. Strax före midnatt greps två män i Norrköping misstänkta för stöld av koppar. De upptäcktes tack vare en vaken person som gjorde iakttagelser på sin grannes tomt och larmade polisen. Männen hade svårt att förklara vad de gjorde på platsen. Detta samt andra omständigheter gjorde att de misstänkes för stöld. Vid 2-tiden greps ytterligare en man i Norrköping. Han är 20-årsåldern och är misstänkt för bl.a. misshandel mot en kvinna som han har en relation med. Kvinnan har inte fått några allvarligare skador.
Organisation. Polisen Östergötland

2016-03-05 04:38, Stöld/inbrott, Sölvesborg
Inbrott i pensionat, Listerlandet.
Ett pensionat på Listerlandet har haft påhälsning av okänd gärningsperson som har tagit sig in medan de boende lågoch sov. Det är initialt oklart hur man har tagit sig in och vad som är stulet. Polis åker till platsen och upprättar en anmälan. En brottsplatsundersökning kommer att genomföras senare under dagen.
Organisation. Polisen Blekinge

2016-03-05 04:00, Sammanfattning natt, Jönköpings län
Under natten har LKC registrerat 85 händelserapporter. Flertalet av ärendena har varit av rutinkaraktär. Fem personer är gripna misstänkta för brott och 14 personer är frihetsberövade för fylleri/ordningsstörning.
Kl 01:31 Mariannelund. En man född -84 gripen misstänkt för misshandel mot kvinna i relation. Brottet har skett i en bostad. Kvinnan har fått uppsöka vård för tillsyn av sina skador. Skadorna bedöms initialt som lindriga. Misstänkt anhållen efter beslut av Åklagare.
Kl 01:58 Gislaved. En man gripen misstänkt för att sexuellt ofredat en kvinna centralt i Gislaved. Misstänkts identitet f.n okänd. Ytterligare uppgifter kan inte lämnas med hänsyn till utredningen.
Kl 04:28 Jönköping. Vittne larmar in om ett pågående inbrott i enfrisersalongPatrull i närområdet griper tre gärningsmän i 20-års ålder. Tillgripet gods är kontanter av ringa mängd.
Organisation Polisen Jönköpings län. LKC

2016-03-05 03:28, Skadegörelse, Timrå
Asylboendet Åstön - angrepp mot boendet.
Angrepp mot boendet genom bl. a stenkastning. 2 stycken Volvobilar har setts komma in på gården och från dessa bilar har det kastats stenar och annat mot fastigheten så att entrérutan och andra rutor krossats. Mycket upprörda känslor på boendet. Polisen har nu 2 patruller som letar efter dessa bilar. Dock finns inte mycket att gå på i nuläget. Oklara modeller och färg på bilarna och inga reg.nr. Uppdatering kl. 05.15: Polispatrullerna har lagt ned stort arbete på detta ärende. De har hittat på en person ute till skogs där denne låg och tryckte inte alltför långt från boendet. Ytterligare spår gör gällande att fler tagit samma väg men tyvärr har dessa inte påträffats ännu. Polisen kommer att göra en ordentlig brottsplatsundersökning på/runt boendet och förhöra ev. vittnen. Enligt senare uppgifter så skall 2-3 bilar har kommit upp till gården. Någon person ska ha klivit ur någon av bilarna och sedan gått fram till fastigheten och därefter slagit sönder ruta efter ruta med något typ av tillhygge. En del åtgärder återstår fortfarande.
Organisation
Polisen Västernorrland
LKC Västernorrland

2016-03-05 03:15, Misshandel, grov, Stockholm
Sveavägen. 5-6 personer slåss och någon blir sparkad i ansiktet.
Slagsmålet förflyttar sig via Rehnsgatan till Rådmansgatan. Uppgifter framkommer att det är fem personer som sparkar misshandlar en ensam. Den drabbade påträffas så småningom och en förundersökning avseende grov misshandel inleds. Den misshandlade transporteras till Sankt Görans sjukhus med ambulans. Sökningen efter de fem förövarna i 20-årsåldern ledde inte till något gripande.
Organisation. Polisen Stockholms län. City

2016-03-05 02:10, Brand, Malmö. Bilbrand, Von Rosens väg.
Polis och räddningstjänst åker till Von Rosens väg med anledning av en parkerad bil som brinner på platsen. Ytterligare en bil får brandskador i samband med händelsen. En anmälan upprättas om skadegörelse genom brand.
Organisation. Polisen Skåne

2016-03-05 01:00, Brand, Växjö. Höstvägen, Araby och bilbrand ute.
Fullt utvecklad bilbrand på en bil och ytterliggare en bil som fått skador pga branden.
Räddningstjänst och polis till platsen. Inga person skador och igen misstänkt gärningsman gripen i nuläget.
Organisation. Polisen Kronoberg

2016-03-05 00:07, Misshandel, Tyresö
Tyresö centrum. En man slår en kvinna utanför en restaurang.
Förövaren hålls under uppsikt tills att polis kommer till platsen och griper mannen.
Kvinnan blev slagen i ansiktet, men det finns ingen uppgift om att kvinnan behövt uppsöka sjukvård.
Organisation. Polisen Stockholms län Syd

2016-03-04 20:48, Bråk, Stockholm
Bromma kyrka. Ett 20-tal ungdomar har kommit oinbjudna till fest.
Några av ungdomarna är maskerade och säger att de ska in. Då de inte släpps in blir de hotfulla varför polis tillkallas.
Ungdomarna går från platsen i samband med att polis anländer. Polis talar med några av ungdomarna. Ingen av dem är maskerad. Organisation. Polisen Stockholms län. Nord


2016-03-04 20:15, Rån, försök, Gävle
En kvinna i 25 års åldern hotades med kniv då två gärningsmän krävde pengar och hennes telefon i samband med att hon klev av en buss vid Källö i Bomhus. De två gärningsmännen lämnade dock platsen utan att få något med sig. Kvinnan tog sig hem och polis kontaktades av anhörig ca 10 minuter efter händelsen. Hon fick inga fysiska skador men chockades. De båda gärningsmännen beskrivs vara i ca 20 årsåldern. Den ene hade kraftigare kroppsbyggnad än den andre och båda bar mörka kläder.

2016-03-04 19:58, Misshandel, grov, Landskrona
Grov misshandel, Timmermansgatan, Landskrona.
Samtal inkommer via SOS att det ligger en medvetslös man i en trappa på Timmermansgatan. Polis och ambulans skickas till adressen. På platsen anträffas en man i 40-årsåldern som är skadad, misshandlad. Misshandeln bedöms som grov. Han transporteras med ambulans till sjukhuset i Lund. I en lägenhet i närheten av den plats där den misshandlade anträffades grips en man i 45 årsåldern som misstänkt för den grova misshandeln.
Organisation. Polisen Skåne

2016-03-04 19:02, Skadegörelse, Västerås
Skadegörelse på Coop Nära Karlfeldtsplatsen
Flera polispatruller kallades till Coop Nära Karlfeldtsplatsen efter att en bengal kastats in i butiken. Hela butiken blev snabbt rökfylld och fick utrymmas. Flera ungdomar kontrollerades i samband med händelsen, men det är i nuläget oklart vem som kastat in bengalen.  Lokalen vädrades ur av Räddningstjänsten, och en anmälan gällande skadegörelse har upprättats. Ingen person skadades vid händelsen. 
Organisation. Polisen Västmanland

2016-03-04 17:30, Rån, Jönköping. Rån motvärnsfallet.
Man i 25 års åldern som ertappas med att stjäla bärbara datorer i en butik för hemelektronik. I samband med att han blir upptäckt så hotar han butikspersonal med kniv och lämnar platsen springandes. Han grips av polispatrull i närområdet. Vid gripandet är mannen knivbeväpnad samt narkotikapåverkad. Mannen kommer att förhöras på polishuset under kvällen och därefter kommer jouråklagare besluta om mannen skall anhållas eller ej. 
Organisation. Polisen Jönköpings län. LKC

2016-03-04 15:10, Sammanfattning kväll, Västerbotten
Sammanfattning och urval över inkomna händelser till polisen i Västerbotten
18.15 Det har varit en lugn inledning på kvällen
19.07 Grov kvinnofridskränkning, Asylboendet, Hällnäs
En man greps efter att ha gjort sig skyldig till grov kvinnofridskränkning. Kommer att föras till polisstationen i Umeå. F.n skadeläge okänt. Mer info kommer. Kvinnan har fått ta emot flera slag men behöver inte söka vård.
Gärningsmannen född -92. 20.14 Misstänkt drograttfylleri, Nöppebergsvägen, Skellefteå
Bil stoppades. Föraren visade tecken på drogpåverkan. Vid avvisitering anträffades ca 5 gr hasch. I bilen fanns ytterligare tre personer. En flicka i 17 årsåldern misstänks för ringa narkotikabrott, eget bruk. Föraren, född -95, och flickan medtagna för provtagning och förhör
Organisation. Polisen Västerbotten

2016-03-04 14:46, Rån väpnat, Göteborg
I Brämaregården blir en man utsatt för ett personrån.
I närheten av Hallegatan blir en man hotad av en okänd man som håller fram en liten kniv. Ett hot uttalas och 500 kronor blir bytet, därefter springer den okände mannen från platsen. Inga personskador finns uppgivna. Mannen är i 20-årsåldern, snaggat hår, normallängd, ikädd i svart jacka. Spaning i området utan resultat, ingen gripen i nuläget.
Organisation. Polisen Västra Götaland

2016-03-04 12:57, Bråk, Timrå. Bråk på Asylboende Åstön
Personal på boendet ringer angående bråk på boendet. Enligt anmälare är det upp till 25 personer inblandade. Två patruller samt ambulans är på väg till platsen. Ingen mer information finns i nuläget
Uppdatering kl 13:45
Kl 13.18 meddelar första patrull på plats att läget är stökigt men under kontroll. Ingen behöver ambulanssjukvård. En kvinna har fått en örfil och en man har ont i ljumsken efter en spark?
Uppdatering kl 14:45
Polisen är klara på platsen. Bråket har lugnat ner sig. Två anmälningar om misshandel upprättade. Ingen frihetsberövad.
Organisation. Polisen Västernorrland. LKC

2016-03-04 12:12, Anträffad död, Ljungby
Dödsfall, Centrum.
Polis och ambulans åker till en adress i centrala Ljungby där två personer anträffats avlidna i en bostad. Polisens tekniker har begärts till platsen. Övriga omständigheter kring händelsen är inledningsvis oklara.
Uppdatering: Det finns ingen misstanke om brott i samband med dödsfallen.
Organisation. Polisen Kronoberg

2016-03-04 11:49, Sammanfattning dygn, Dalarna
Nedan följer ett urval av de brott och händelser som anmälts till polisen mellan den 3-4 mars.
AVESTA. t.o.m. Torsdag 2016-03-03 kl 20.52, OK/Q8, Dalavägen, olaga hot m.m. Resenärer i en bil blir av okänd anledning oense om något, varvid en passagerare försöker ta bilnycklarna från den som kört bilen. Polispatrull kommer till platsen och det hela slutar med att en person omhändertas för LOB. Han är också misstänkt för olaga hot, stöld, försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel, och narkotikabrott.
BORLÄNGE. Onsdag 2016-03-02 kl 23.00 t.o.m. Torsdag 2016-03-03 kl 09.00, Skördegatan, stöld av bil. Målsäganden bjöd hem fyra personer han träffat på krogen. Målsäganden somnade sedan, och när han vaknade var gästerna borta. Han upptäckte då att nycklarna till bilen och bilen saknades. Bilen är en SAAB 9-3, ljusgrön med reg.nr: RXR519.
Torsdag 2016-03-03 kl 17.45 t.o.m. Torsdag 2016-03-03 kl 19.30, Tåg mellan Stockholm och Borlänge, stöld. En resenär upptäcker när hon ska titta till sin resväska att den är borta. Någon har stulit den. t.o.m. Torsdag 2016-03-03 kl 20.10, Åkrerondellen, narkotikabrott. Polispatrull stannar till och vill prata med två ynglingar som genast springer från platsen. Den ene anträffas senare och det visar sig att han är påverkad av narkotika varför han rapporteras för narkotikabrott.
SÄTER. t.o.m. Torsdag 2016-03-03 kl 23.55, asylboende Säters Stadshotell,  misshandel. Två av de boende, båda män, blir oense varvid den ene slår knytnävsslag i ansiktet på den andre.  Den misstänkte grips av polispatrull, och friges efter beslut av åklagare efter förhör.
FALUN. Söndag 2016-02-28 kl 16.00 t.o.m. Torsdag 2016-03-03 kl 16.00, Böle, Svärdsjö, stöld. Någon har gått in i en ladugård och stulit diverse verktyg.
Fredag 2016-03-04 kl 02.40, Holmtorget, misshandel. Målsägaren och en för honom okänd man har kommit i bråk angående en spritflaska. I samband med detta fick målsäganden emotta knytnävsslag i ansiktet så han föll bakåt. Han fördes med ambulans till Falu lasarett för vård. Okända skador, men han blödde från näsan.
LUDVIKA. t.o.m. Fredag 2016-03-04 kl 03.35, Norrvik, Grangärdevägen, trafikbrott. Polispatrullen stoppar en bil vars förare var påverkad av narkotika. Utöver drograttfylleri är han också misstänkt för grov olovlig körning, narkotikabrott och för att ha framfört körförbudsbelagt, avställt fordon.


MALUNG-SÄLEN
Onsdag 2016-03-02 kl 16.30 t.o.m. Torsdag 2016-03-03 kl 09.20, Myrbodvägen, Sälen, stöld. Någon har gått in på en stugtomt och tagit ett par slalomskidor som stått uppställda på husets veranda.
Torsdag 2016-03-03 kl 23.51, Restaurang ICE, Sälfjällstorget. 17-årig kvinna stoppas av ordningsvakter därför att hon uppvisar annan persons id-handling. Hon rapporteras för missbruk av urkund.
ORSA
Torsdag 2016-03-03 kl 20.00 t.o.m. Torsdag 2016-03-03 kl 22.40, Murargränd, stöld av personbil. Någon har på okänt sätt tagit personbilen DAT069, en mörkblå Skoda Octavia Combi.
MORA
Fredag 2016-03-04 kl 00.30, Hamngatan 3, skadegörelse. Någon har på okänt sätt krossat en glasdörr till en affärslokal i en hyresfastighet.
RÄTTVIK
t.o.m. Fredag 2016-03-04 kl 00.22, okänd plats, stöld av extraljus. I samband med att polispatrullen kontrollerar en bil anträffas sex extraljus som misstänks vara stulna, och som därför tas i beslag.
LEKSAND
Torsdag 2016-03-03 kl 22.00 t.o.m. Fredag 2016-03-04 kl 06.30, Insjövägen, Insjön. Inbrottsstöld i personbil genom att någon krossat en sidoruta på bilen och stulit en bilstereo.
Organisation
Polisen Dalarna

2016-03-04 10:53, Mord/dråp, Lindesberg
05:18 på fredagsmorgonen larmades polis och ambulans till ett asylboende i Storå norr om Lindesberg med anledning av bråk.
På plats fanns en svårt skadad man som fördes till sjukhus där han senare avled.
Polisen grep två personer på asylboendet, misstänkta för inblandning i mordet. En tredje person som också misstänktes för inblandning hade avvikit när polisen kom till asylboendet, men greps under förmiddagen.
Tre personer är alltså i nuläget frihetsberövade och en förundersökning om mord är inledd.
Organisation. Polisen Örebro län

2016-03-04 07:50, Rån, Göteborg
På Marklandsgatan i närheten av Skytteskolan är det en flicka i 10-årsåldern som blir frånryckt sin mobiltelefon av en okänd man.
Hon hade telefonen i handen när en okänd man med skägg ryckte telefonen ur handen på henne. Mannen försvann från platsen i riktning mot Axel Dahlströms torg.
Organisation. Polisen Västra Götaland

2016-03-04 03:05, Rån övrigt, Västerås. Person rånades på Pilgatan
En 18-årig man rånades i närheten av Röda torget. En ung man tilltvingade sig en summa pengar av 18-åringen och försvann därefter cyklandes från platsen. Polispatruller sökte i området efter den misstänkta rånaren utan resultat. Polispatrullen har tagit uppgifter för en anmälna om rån.
Organisation. Polisen Västmanland

2016-03-04 00:32, Mord/dråp, försök, Tingsryd
En kvinna gripen i Tingsryds kommun efter det att hon knivhuggit en man i bostad. Mannen förd till sjukhus. Uppdatering: Den misstänkta kvinnan är i 45-årsåldern och polisen har på fredagsmorgonen ännu inte kunnat höra henne. Den skadade mannen, som är i 35-årsåldern, uppges inte ha fått några livshotande skador i samband med händelsen och förhör har hållits med honom under natten. En teknisk undersökning kommer att genomföras på brottsplatsen under fredagen.
Organisation. Polisen Kronoberg

2016-03-03 21:00, Rån, Sundbyberg
Brottsoffret rånat av två yngre gärningspersoner i Rissne.
Polis är på plats och pratar med det brottsoffret som blivit rånad av två gärningsmän på Mjölnerbacken. Männen hotade till sig hennes väska och lämnade platsen i riktning mot centrum.
Organisation. Polisen Stockholms län. Nord

2016-03-03 19:30, Rån väpnat, Motala
En man gripen efter larm om väpnat rån.
19.09 Polisen larmades till ett pågående väpnat rån i en restaurang på Östermalmsgatan.
Anmälaren hade på distans via övervakningskamera sett en gärningsperson med ett pistolliknade föremål inne på restaurangen. Gärningspersonen ska ha uppträtt hotfullt mot personal. Ett flertal polispatruller åkte mot adressen.
När polispatrullerna kom fram till adressen kunde man snabbt övermanna och gripa en misstänkt gärningsperson i direkt anslutning till restaurangen. Det finns i nuläget inga rapporter om att någon ska ha skadats fysiskt vid rånet.
Restaurangen spärras av för teknisk undersökning. Förhör genomförs med offer, vittnen och gärningsman. Föremål tas i beslag för teknisk undersökning. Den gripne är en man i 40-årsåldern.
Organisation
Polisen Östergötland. Kommunikationsavdelningen


2016-03-03 18:46, Rån väpnat, Göteborg
En person har blivit rånad vid hållplatsen Storås, Angereds Storåsväg.
En person ringer in till polisen och berättar att han precis blivit rånad av två personer på en moped på sina nyinköpta kläder. Han säger vidare att en av dem hade en kniv med sig som han hotade anmälaren med. Man åkte sedan iväg med påsarna i riktning mot Angered. Mopeden skulle vara mörk till färgen och föraren uppskattades till ca 20 - 25 års åldern. En patrull är på väg fram för att ta uppgifter för en anmälan samt söka av i närområdet efter mopeden.
Organisation. Polisen Västra Götaland

2016-03-03 17:16, Misshandel, Åre
Två killar blir av oklar anledning påhoppade av en ensam gärningsman i Åre.
De två killarna befann sig i centrala Åre då en kille kom fram och började bråka med dem.
En av killarna fick slag mot ansiktet och började blöda näsblod. Efter bråket försvann gärningsmannen från platsen. Signalement finns och ärendet kommer utredas vidare.
 Organisation. Polisen Jämtland

2016-03-03 14:16, Rån övrigt, Gotland
Stenkumlaväg, Länna. En snattare hotade personal och stack.
Händelsen inträffade då personal i en dagligvaruhandelsbutik skulle gripa snattaren som är känd sedan tidigare. Personalen gör anmälan själva avseende rån det så kallade motvärnsfallet.
Organisation. Polisen Gotland


2016-03-03 14:00, Rån, Sollentuna
Helenelund. En man har blivit rånad i sin bostad.
Den drabbade har blivit rånad av två män med pistolliknande föremål. Den drabbade som bedriver viss försäljning från bostaden har bland annat blivit med sitt kassaskåp. Förövarna band fast mannen innan de lämnade platsen. Då mannen lyckades komma loss larmade han polisen. Förövarna beskrivs som två personer av normallängd, maskerade och iklädda blå overaller. En förundersökning är inledd avseende grovt rån. Uppdatering klockan 15:56
Tekniker kommer genomföra en undersökning under kvällen.
Uppdatering klockan 21:37Teknikerna är klara i bostaden. Den man som utsattes för rånet har varit på sjukhuset under eftermiddagen och tidig kväll.
Organisation. Polisen Stockholms län  Nord


2016-03-03 13:26, Misshandel, Valdemarsvik
Misshandel i relation, Valdemarsvik - en gripen.
10.19 en anmälare ringde från en vårdinrättning i Valdemarsvik och berättade att en kvinna kommit dit och berättat att hon blivit utsatt för en misshandel. En polispatrull åkte till kvinnan och då framkom att hon blivit misshandlad av en man hon har en relation med. Hur misshandeln har gått till är inte utrett ännu. Kvinnan kommer att förhöras inom kort med hjälp av tolk. Polisen har också sökt och påträffat den man som misstänks för brottet. Den 20-årige misstänkte mannen greps misstänkt för misshandel. Han fördes till polisstationen i Norrköping för förhör, varefter åklagare kommer att besluta om den fortsatta förundersökningen. 
Organisation
Polisen Östergötland
Kommunikationsavdelningen


2016-03-03 02:07, Mord/dråp, försök, Stockholm
Täppgränd, Gamla Enskede. Man grips i lägenhet efter försök till mord.
Anmälaren, en kvinna,  hör av sig då en person håller på att slå sönder ett fönster.
Personen, en man, tränger sig in i lägenheten. Polis åker till platsen. En misshandlad kvinna kommer från lägenheten via ett fönster. Efter förhandling kan mannen som förskansat sig i lägenheten gripas.
Mannen är misstänkt för försök till mord.
Organisation. Polisen Stockholms län. Syd

2016-03-02 16:40, Mord/dråp, Södertälje
Man avliden inomhus på Rådhusgatan.
SOS Alarm ringde till polisen och talade om att de åkte till Rådhusgatan på ett så kallade SALSA-larm. (Savining lives in Stockholm Area). Polisen följde med och då det uppstod oklarheter kring mannens död inleddes en förundersökning angående mord. Under kvällen kommer tekniker åka till lägenheten för att genomföra en undersökning. Uppdatering klockan 18:48
Utredningspersonalen är i fastigheten och genomför dörrknackning. 
Organisation. Polisen Stockholms län. Syd

2016-03-02 13:24, Rån, försök, Köping
Man anhållen misstänkt för försök till rån i Munktorp
I går vid 12-tiden greps en 25-årig man misstänkt för försök till rån i Munktorp. Händelsen inträffade den 13 februari vid 10:15-tiden då två maskerade män försökte råna en guldsmedsbutik i Munktorp. Gärningsmännen ska ha tagit sig in i butikens sluss och där försökt slå sig in i butiken med en yxa och kofot. De kom inte genom glaset och avbryt och försvann från platsen. Den nu misstänkte mannen grep i går och anhölls av åklagare efter förhör. I dag kommer det att hållas fortsatta förhör med den misstänkte och åklagare kommer att ta ställning till om mannen ska begäras häktad eller ej. Vi har haft flera rån i Västra Mälardalen den senaste tiden och gripit misstänkta i flera fall. Det är givetvis bra att de här brotten kan vara på väg att klaras upp, säger Jan Sjöberg, förundersökningsledare vid utredningsgruppen vid lokalpolisområde Västra Mälardalen.
Organisation. Polisen Västmanland

2016-03-02 13:04, Misshandel, Östersund
Man född -89 anhållen för grov kvinnofrids kränkning i Östersund.
Mannen hämtades in till förhör efter att en kvinna anmält att hon blivit slagen och hotad av mannen. Efter förhör med mannen beslutade åklagaren att mannen skulle anhållas. Kvinnan behövde inte uppsöka sjukvård för sina skador. 
Organisation. Polisen Jämtland

2016-03-02 12:46, Rån, försök, Knivsta
En kiosk utsattes för ett rånförsök vid lunchtid på Forsbyvägen i Knivsta. Gärningsmannen lämnade platsen tomhänt och flertalet patruller beordrades till platsen. Trots eftersök och hundspårning lyckades gärningsmannen undkomma.
Organisation. Polisen Uppsala län


2016-03-01 23:01, Rån, Östra Göinge
Personrån, Broby.
En 43-årig kvinna har utsatts för ett personrån utomhus i Broby. Kvinnan uppger att hon blivit rånad på pengar av två män och att hon blev slagen med ngt föremål i bakhuvudet. Kvinnan har inte skadats fysiskt. Polis skickas till kvinnan för anmälningsupptagning och förhör.
Organisation. Polisen Skåne

2016-03-01 20:17, Misshandel, Söderköping. Två personer sprejade i ansiktet.
18.48 Polis och ambulans larmades till Ågatan i Söderköping med anledning av ett misshandelsfall.
En kvinna i 20-årsåldern ska ha blivit sprejad i ansiktet med någon typ av pepparsprej. En ung man ska ha kommit till platsen i en bil, stannat och klivit ur, och därefter sprejat kvinnan i ansiktet. Även en jämnårig man som var i sällskap med kvinnan ska ha fått sprej i ansiktet. Därefter ska gärningsmannen ha lämnat platsen i bil. Polis kom till platsen för att höra den drabbade mannen och kvinnan, samt eventuella vittnen.  Två anmälningar rörande misshandel upprättades i ärandet. Utredningen fortsätter och den misstänkte gärningsmannen är inte okänd, dock ännu inte gripen eller förhörd.
Ingen av de drabbade behövde transporteras med ambulans från platsen.
Organisation. Polisen Östergötland. Kommunikationsavdelningen

2016-03-01 20:04, Larm Överfall, Linköping
Stökig och hotfull man omhändertagen.
19.40 Polisen tog emot ett överfallslarm från ett stödboende på Götgatan. En man ska ha uppträtt berusat och hotfullt utanför boendet. Mannen ska tidigare under kvällen ha slagit sönder ett fönster på adressen. Polisen kom till platsen och omhändertog mannen enligt LOB (lagen om omhändertagande av berusad person).  En anmälan rörande skadegörelse upprättades i ärendet. Ingen person skadades vid händelsen.
Organisation. Polisen Östergötland Kommunikationsavdelningen

2016-03-01 19:24, Rån, försök, Ale
På Skaftvägen i Alafors har två killar försökt att råna en kvinna på hennes bil och pengar.
Det är i samband med att kvinnan ska parkera som killarna kommer fram och hotar henne med ett pistolliknande föremål. När de förstår att de inte kommer att få något springer de därifrån i riktning mot Skyttelvägen. Kvinnan är oskadd men chockad. Hon säger att killarna kan ha varit i 16-17-årsåldern, svartklädda och hade någon form av maskering på sig. Polisen söker i området med bl.a. hund. Ingen gripen.
Organisation. Polisen Västra Götaland

2016-03-01 17:00, Larm Överfall, Åre
Överfallslarm i Åre
Överfallslarmet på en butik i Åre gick kl 14.54. Polis skickades till platsen men det visade sig att man hade tekniker där som arbetade med och hade utlöst larmet. Detta var något man glömt meddela aktuella larmmotagare om.
Organisation. Polisen Jämtland

2016-03-01 15:19, Våld/hot mot tjänsteman, Norrköping
Våldsam och hotfull kvinna gripen i centrala Norrköping.
13.01 Polisen larmades till en galleria i centrala Norrköping där en butiksväktare ingripit mot en kvinna som misstänktes ha snattat. Vid ingripandet hade kvinnan blivit våldsam och satt sig till kraftigt motvärn, varpå väktare belagt kvinnan med handfängsel. Kvinnan ska också ha uttalat hot och sparkat på en väktare. Då polis kom till platsen för att kontrollera kvinnan och höra de inblandade fortsatte hotelserna och stökigheterna. Kvinnan, född -88, greps av polis misstänkt för våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman, samt förgripelse mot tjänsteman. Den väktare som fått en spark uppsökte sjukvård för kontroll.
Organisation. Polisen Östergötland. Kommunikationsavdelningen

2016-03-01 08:39, Rån övrigt, Göteborg
En man har blivit utsatt för ett rån i en p-garage i centra Göteborg.
Rånet inträffade ca kl 08.30 i ett p-garage på Kronhusgatan enligt anmälaren. Två män ska har slagit ner offret och sedan försvunnet ut via en nödutgång. Möjligen har de sedan försvunnit i en bil från platsen. Inga vapen har förekommit. Oklart när det gäller personskador. Ingen uppgift om ambulans. Gärningsmännen uppges ha kommit över en portfölj med bla bilnycklar till ett flertal fordon. Ingen gripen. Platsen för händelsen har spärrats av och en brottsplatsundersökning kommer att genomföras.
Organisation. Polisen Västra Götaland

2016-03-01 05:19, Rån övrigt, Stockholm
Vasaparken. Personrån.
Rånaren hotade målsäganden verbalt att döda honom om han inte lämnade ifrån sig sina värdesaker. Målsäganden lämnade över telefon och plånbok och förövaren försvann mot S:t Eriksplan. Målsäganden ger en bra beskrivning av förövaren och en av patrullerna träffar på en person som stämmer väl överens med denna. 
Mannen kan knytas till rånet och är gripen misstänkt för rån.
Organisation. Polisen Stockholms län
City

2016-03-01 02:57, Misshandel, grov, Örebro
2 män skadade vid ett bråk på en mindre pizzeria på väster i Örebro. Männen transporterade till sjukhus med skador från någon sorts stickvapen. Gärningsmännen skall vara 2 eller flera. Ingen frihetsberövad
Organisation
Polisen Örebro län

2016-03-01 01:30, Skottlossning, Stockholm
Husby. Anmälaren hört flera skott utomhus.
Flera inringare berättar att de hört smällar som uppfattas som skott. Det ska även ha hörts skrik i samband med detta. Ett annat vittne har sett en person springa iväg med ett pistollilknande föremål i handen. Ingen har sett någon skadad person. Enligt uppgift ska personerna ha sprungit i riktning mot Kista och en bensinstation. Där kontrolleras tre personer som stämmer väl in på vittnesuppgifterna och även ett vapen påträffas. Ingen skadad person har hittats.
De tre är gripna misstänkta för grovt vapenbrott.
 Organisation
Polisen Stockholms län
Nord


Här finns det jättebra länkar till många av mina bloggar

Invandring och Immigration

Det islamska infernotAvfallshanteringen


Någon GUD finns inte


Alla bloggar är mina
Thore Hult
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar